Einstein, sneller dan het licht

Einstein, sneller dan het licht

Deeltjes die super klein zijn, en nog sneller dan het licht gaan. Zo klein dat ze overal dwars doorheen gaan. Zelfs compleet door de aarde heen zonder iets te raken. Neutrino’s. Wat zegt u? Het zal uw tijd wel uit duren. Gaat mijn salaris nu omhoog? Zijn we met z’n allen een stukje vrolijker dan gisteren? Is nu de zogenaamde euro crisis opgelost. Nee, helaas voor dit alles. We leven gewoon door, niets aan de hand. Er zitten nog steeds vierentwintig uur in één dag. Maar voor de toekomst betekend het heel veel. Oplossing van energie vraagstukken. Dat zou best dichterbij kunnen komen. Reizen in de tijd? Dat zal nog wel even duren. Maar stel dat het wel kan. Je leven nog eens beleven. Of anders indelen zodat je het beter, of nog beter krijgt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je dan besluit een supersnelle sportwagen te kopen. Waarmee je je vervolgens kort rijd. En de rest van je leven alleen je hoofd nog kan bewegen. Oftewel, kijk uit voor wat je wenst. En bedenk voor jezelf, heb ik het slecht? Een aanslag op Hitler? Zou kunnen. Om er dan achter te komen dat zijn job werd overgenomen door een nog slechter persoon. En Einstein belette naar Amerika te gaan. Inplaats daarvan een wapen te laten ontwikkelen dat de helft van de wereld vernietigde. Allemaal mogelijk, stel dat….
Zou je die macht willen hebben? Welke beslissing is de juiste. Één blokje valt de verkeerde kant op. En alles gaat verkeerd. Gelukkig hebben we die macht niet. Denk ook niet dat het goed is dat iemand ooit die macht zou krijgen. Dus laten we hopen dat het ten goede wordt aangewend. Zoals? Plastic dat niet kan breken. Benzine tank die altijd vol blijft. Jezelf een Email sturen naar de vorige week met de winnende Lotto cijfers. Ja, jammer. Iemand was je voor. En er zijn vijf miljoen winnaars. Je prijs bedraagt twee euro. Maar fantaseren mag, daar zijn we mens voor. We leven in een geweldige tijd. Heb je wel eens nagedacht hoe je telefoon er over tien jaar uit zal zien? Met de huidige ontwikkeling. Misschien is dit dan een leuk filmpje. Glas.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

24

09 2011

Your Comment