Blankenburgtunnel

Blankenburgtunnel

Na zestig jaar omrijden gaan we straks rechtdoor. Al die tijd hebben honderdduizenden mensen moeten omrijden in hun auto. Moet je eens uitrekenen wat dit heeft opgeleverd aan luchtverontreiniging. Dit maak je niet snel meer goed. En dan hoor ik vandaag een reclame spotje dat dan zegt ‘wij willen op zondag ook wel eens in de natuur lopen’. Nou dat kan! Je kunt straks zo de tunnel in duiken, en in een kwartier sta je in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. En zie je weer eens wat anders dan altijd maar die polder met slootjes. Het is mooi, dat weet ik. Daar heb ik zelf gewoond. Maar kom gerust eens aan de andere kant van het water kijken. Bos, duin, en strand. Wat wil nog meer? Wat zegt u? Mooi weer. Dan moet je toch echt zo’n tweeduizendkilometer naar het zuiden rijden. En ik kan u verzekeren dat je op de route de meest prachtige tunnels kunt bewonderen. En natuurlijk gaan we niet als een idioot te werk, en gaan we alles omploegen. Zeldzame planten worden netjes weggehaald. Maar denk eens even niet aan uzelf. Denk ook eens aan die andere mensen die dagelijkse in de file staan met hun dampende auto’s. Deze willen ook graag tijd overhouden om in die prachtige natuur te lopen. Niet te krampachtig, je kan de natuur ook in je eigen tuin krijgen. Kijk dit filmpje maar eens van de bonte specht in mijn tuin. Maar dan moet je geen tegels zaaien in je tuin. En een beetje lak hebben aan het huidige mode beeld. Grijze stenen met grijs grind, en grijze bloembakken. Een tuin zonder onderhoud. Neem dan in godsnaam een appartement op twaalf hoog. Dan heb je een grijs tuintje zonder onderhoud. Verwijder eerst de boomstronk uit je eigen oog. En plant deze in je eigen tuin. Het tuin leven kan zo mooi zijn. En kom nu niet met het verhaal dat Nederland vol ligt met asfalt. Dit is nog geen één procent. En als je dan echt je energie niet kwijt kan? Zet je dan in voor de elektrische auto. Of bouw een waterstof generator in je wagen. Scheelt je zeventig procent in de uitstoot van CO2. Blijkbaar is de Nederlander helemaal gek van het woordje “NEE”. Zeg ook eens ja. Ja tegen een beter leven. Ja tegen schone lucht. Ja tegen vrolijkheid. Ja tegen lekker eten. Ja tegen lachen. En NEE tegen oorlog.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

21

09 2011

Your Comment