Witte paarden en kikkers

Het witte paard en de kikker. Ze lijken niet echt op elkaar maar hebben toch veel gemeen. Fysiek zou ik zeggen… Ze hebben beide twee ogen, en beide hebben ze vier poten (benen) voor het paard. Anders krijg ik last met mijn zus. Maar daar houdt het aardig mee op. Oh ja, ze kunnen beide springen. Het gaat er meer om wie er op het witte paard moet zitten. Dat zal je duidelijk zijn. Wij vinden de witte paard berijders dan ook niet zo makkelijk meer. Kon je ze vroeger nog uitgebreid vinden op jeugdverenigingen of aanverwante gelegenheden. Vandaag de dag is dit niet meer. Alles gaat digitaal, ja ook dit. En waarom ook eigenlijk niet. Je behoeft geen urenlange gesprekken te hebben om er achter te komen wat de ander leuk vindt. Je maakt de selectie, en daar rollen een paar prinsjes uit. Als ook de chemie nog klopt kan het snel voor elkaar zijn. Maar daar ga je weer. De mens is niet echt digitaal, maar meer analoog. Wij mensen kunnen niet één of nul. Wij kennen ook een beetje nul, of een beetje één. Of anderhalf, dat kan ook. Dus ook al zijn dezelfde interesse aanwezig, kan het alsnog tegenvallen. Misschien kunnen we elkaar in de toekomst eerst nog virtueel ontmoeten. Over veilig vrijen gesproken, die is dan honderd procent. Hij moet leuk zijn, knap, aardig, interessant, weldenkend, goede opleiding, makkelijk haar, geen bril, niet roken, drinken mag. Maar niet meer dan twee glazen. Nee geen bier. Dat is wel erg gewoontjes hè. Hee, gozer. Je kent ze wel. Geen zweetvoeten, houdt van reizen, sportief, behulpzaam, trouw, mag ook af en toe koken. Moet van kinderen houden. En natuurlijk goed in bed. En niet één keer, maar minstens twee keer achter elkaar zonder pauze.
Als de gemiddelde leeftijd met tweehonderd jaar omhoog gaat maken we misschien nog een kans meiden. In dit leven bedoel ik. Of koop een IPad. Dan kom je misschien ook aardig in de buurt. In de ideale wereld kunnen varkens vliegen. Nee, om een beetje in de sfeer te blijven kun je misschien aan bepaalde kikkers gaan likken. Likken ja, want zoenen zal je niet helpen. Je schijnt dan ook urenlang op een roze wolk te bivakkeren. En vindt je iedere man leuk met een hoofd, en oren opzij. Maar echt. Ik schrijf dit niet om jullie te ontmoedigen. Ik leef mee, echt waar. Het is een tuf wereld. Ja, en ik val af. Want ik heb mijn zonnetje al lang geleden gevonden. Anders zou ik zeker een poging wagen. Ben best lief, en een beetje koken kan ik ook. Verder niet zeuren, dat andere komt vanzelf.
Maar ga door! Ergens loopt hij daar. Met zijn haren fier in de wind, komt hij aan. De witte manen van het paard wapperen tegen zijn blote borst. Hij is licht bezweet, en glimt in het zonlicht. In galop komt hij dichterbij. Hij stopt, het paard steigert slaat zijn poten (benen) voor zich uit. Als in een film komt het paard weer langzaam naar de grond. De prins gooit zijn been over het paard. En met een zachte landing alsof hij dit al duizend maal heeft gedaan staat hij voor je. Hij kijkt je diep in je ogen, en gebaard dichterbij te komen. Maar je kunt niet, je bent verstijft. Dit kan niet, het is te mooi. Met twee stappen is hij bij je, en pakt je hand. Je loopt mee, zonder dat je voeten de grond raken. Met één sprong is hij terug op de rug van het paard. Hij steekt zijn hand uit, en jij pakt deze beet. Met één zwaai zit je achter hem. Nu pakt hij je beide handen beet, en legt ze samen op zijn buik. Zijn benen sporen het paard aan. Je pakt hem stevig beet. En met een ruk zijn jullie weg. Het strand is leeg, en de zon laag. ‘Waar gaan we heen?’ Vraag je nog. Hij draait zich om, en verteld ‘is dit belangrijk’. Je schut met je hoofd ‘nee’. En pakt hem nog steviger vast en zijn haren kriebelen in je gezicht. Mmm, denk je. Dat kan wel wat korter. Hij glimlacht, hij moest eens weten……

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

12

08 2011

1 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. Angelique van Alten #
    1

    Hi Martin,

    Geweldig verhaal, ik ga voortaan over op likkenYour Comment