Stamppot met spek

Stamppot met spek

En het smaakte me goed! Als ik over de zee heen kijk zie ik golven van vijf meter. Tranen vloeien spontaan langs m’n slapen. Aan de temperatuur voel ik dat het nog zomer moet zijn. Maar verder gaat het ook niet. Het is ook nog steeds licht. Ook dat verraad dat het nog steeds zomer moet zijn. Maar het platform danst lustig op zijn poten. Veertig vijftig knopen met gemak. Het kunnen dan wel best mooie wolken zijn. Maar kun je die niet beter bewaren tot het najaar? Op het nieuws vertellen ze dat het komende dagen beter wordt. Één en twintig graden, en niet zoveel zon. Wat bedoeld die man er mee? Weet hij wel wat zomer inhoudt? Weet hij niet dat zomer betekend blauwe lucht en dertig graden. Geen wind, en avonden dat je tot twaalf uur buiten zit aan een rood wijntje. Op de achtergrond krekels, en hier en daar een huilend kind. Dat niet kan slapen omdat het nog zo warm is. Tot het donker wordt op de motorfiets rijden. Als je dan thuiskomt het tikkende geluid van de afkoelende motor horen, en verder niets. Merels die tot in het donker zingen. Sterren worden langzaam zichtbaar, evenals de maan. In de verte is een tuinfeest aan de gang. De tuin meubels worden langzaam een beetje vochtig. Je maakt de vuurkorf aan, en verlengd de avond buiten. Je kijkt samen omhoog, en een vallende ster baant zijn weg naar beneden. Je bedenkt een wens.
“kan het nog één week zomer blijven”

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

08

08 2011

1 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. h.van ijperen #
    1

    Mooi, ik wist niet dat je nog zo romantisch was Groetjes Ma.

    ———
    Ik ben zeer romantisch. En ik ben natuurlijk blij dat je altijd wel ergens op reageerd. Als meer mensen eens wat zouden nadenken over zijn medemens. Dan zouden er niet zoveel brandhaarden zijn op deze wereld. We leven op het ogenblik allemaal apart met elkaar. In deze nieuwe tijd kun je je eenzaam voelen temidden van een druk café. En dat is toch ook wel uniek.Your Comment