De zomer is voorbij

De zomer is voorbij

Mag dat duidelijk zijn. Welke zomer? Dat bedoel ik.
Maar wat hebben wij uitgespaard! Laten we eens zien. Geen zonnebrand gebruikt. De ene krat bier die aan het begin van het seizoen is gekocht is bijna over datum. Tuin meubilair niet hoeven aankopen. En nu de mogelijkheid om deze goedkoop aan te kopen voor volgend jaar. Tuin besproeien? Nee, niet nodig geweest. Ettelijke Kubieke meters bespaard. Eventuele waterpomp niet gekocht. En wat dacht je van al die ritjes naar het strand. Met bijbehorende drankjes en eten. De kachel…oei die heeft wel even aangestaan. Open haard, ook misschien wel. Maar wat hebben we niet gedaan? Barbecuen! Geen houtskool, geen schalen vol met vlees. Geen familie of en vrienden. Cola, frisdrank. Nee, niets van dit alles. Pfft, wat een geld. Motor rijden? Juist, die kan weer schoon in zijn hokje. Ik hoorde iemand zeggen in mei dat het nog zeker drie maanden moest regenen om de gemiste regen in te halen. Was dit een verzoek? Nou het is gelukt! Ook de boeren hoeven niet te sproeien. Misschien rijst verbouwen voor volgend jaar? In het noorden van het land zag ik al complete bollenvelden onder water staan. Dus die kunnen zo beginnen. Ik verwacht een strenge winter, dus schaatsbanen genoeg. Gras, heeft het gras niet gegroeid? Allemachtig wat is dit groen. Nog nooit zo’n door en door groen gras gehad. Als ik geiten had gehad was mijn melk productie verdubbeld. Water sport. Regelmatig hebben de kinderen met boten en luchtbedden de straten kunnen bevaren. Is dit geen luxe! Uit je voordeur zo het water in. Het bespaart je een boot uit, en geen dure drankjes uit het restaurant. En op de camping kon je gewoon tot diep in de nacht lezen zonder een lamp aan te hoeven doen. De onweer buien waren zo actief dat het leek op duizend fotografen die tegelijk een foto van je wilde maken.
Dus kom nu niet dat het een slechte zomer is geweest. Oké, niet al te veel zon, en een beetje koud. Maar hoeveel geld is er in onze zak gebleven?
Het was een top zomer!

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

26

08 2011

2 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

 1. h.van ijperen #
  1

  haha, die is goed. Zit wat in, hihi. Maar de mensen blijven toch wel klagen.
  Ik niet, gewoon tuseen de druppels door gelopen. Paraplu onderweg gekocht en het werd droog. Bewaren maar voor de volgende bui doeiii

 2. LEonie #
  2

  Hij is goed!Your Comment