De toekomst

Toekomst

Willen we allemaal niet weten wat deze is? Of juist niet? Zul je nog leven in de toekomst? Voor het gemak ga je ervan uit dat je toch wel een aardige leeftijd zult bereiken. Maar dit is de toekomst, die weten we niet. Je kunt ook niet zeggen, zo van “stop de tijd.” Ik heb genoeg meegemaakt. Laat het maar zo. Nee, de zon staat stil, en de arde draait daar omheen. Het is al vrij lang zo, en zal nog wel een poosje zo blijven. Dus deze keus heb je niet. Terug denken kan wel, en zo beleef je alles nog eens. “Voorbije toekomst?” wie heeft de toekomst? Onze kinderen, kleinkinderen? Dat hoop je wel. Zullen alle problemen opgelost worden in de toekomst? Hoeveel oorlogen zullen er nog gevoerd worden voordat we echt wereld vrede bereiken? Zullen we deze ooit bereiken? Energie in overvloed? Hoe positief moeten we zijn. Maar we kunnen er lang over denken, praten. Maar degene die nu leven bepalen de toekomst voor de volgende generatie. Wat denk je? Dat zijn wij… Wij bepalen de toekomst. De eer is hoog, de doelen nobel. Ze moeten gehaald worden, er is geen plaats voor falen. Zo alleen zal voor iedereen het leven een feest worden. Beloningen worden niet uitgedeeld. Je zult ze zelf moeten verdienen.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

04

08 2011

Your Comment