Angry Birds

Angry Birds

Met vogeltjes naar varkens gooien. Als je mij had gevraagd om een spel te bedenken, dan had ik hier zeker niet mee gekomen. Ik had hier zeker geen heil in gezien. Hoe kun je het bedenken! En wat een geweldig spel! Mijn dochter maakte ons er attent op. Iets nieuws is altijd leuk, en de probeer versie kostte niets. Dus dan is het ijs al snel gebroken. Na een korte instructie gaan we gooien. Vogeltje in de katapult, uittrekken en gooien maar. Onder veel gepiep en een zeer aanstekelijk liedje ben je zo een uur verder. Na een paar gratis updates moet je toch kopen. Maar voor een paar euro ben in het bezit van vele andere afleveringen. Je moet jezelf wel grenzen opleggen. Anders ga je tot diep in de nacht door. De dikke kip die ontploft is wel mijn favoriet. En de versie waar ik nu ben zijn mega kippen. Ook leuk. Nu nog een versie waar je zelf de keuze kunt maken wie je in de plaats van de varkentjes zet. Een niet al te goeie collega, niet al te leuke baas. Of gewoon een vervelend familie lid. Uitrekken, en gooien maar. Denk het de populariteit sterk zal verhogen. Is dit geen leuk spel voor mensen die elkaar dwars zitten. Of oorlogen moeten spelen. Bedoel, deel die IPad ’s uit onder de Taliban. De varkentjes kunnen dan in eerste instantie blijven. Die vonden ze toch al niet leuk. Later kun je die vervangen door de vele westerse staats hoofden. Ze hebben dan wat te doen, en behoeven geen echte bommen meer te plaatsen. Ja, laat mij het maar bedenken. We gooien er een vrolijke noot in.

Misschien ook wel wat voor al die negatievelingen op RTL zakelijk. Zitten heel de dag te bedenken hoe ze de beurs verder kunnen laten zakken. Is ergens nog een negatief verhaal te vinden? Aaha, de zonnebrand olie verkoop is dit jaar tot een ongekend dieptepunt gezakt. Unilever zal volgende week niet meer bestaan. Snel, verkoop al je aandelen. Het watergebruik is sterk afgenomen dit jaar. Laat snel je badkuip vollopen voordat ze het water afsluiten. De Euro is nog nooit zo zwak geweest. Zo zwak geweest? Volgens mij zijn we ooit begonnen onder de dollar! Amerika drukt alleen maar geld bij. Hoezo zwak? Maar nee, we moeten terug naar de gulden. En dan staat zo’n zogenaamde deskundige te vertellen dat het toen in Cuba ook zo gegaan is. in Cuba…. Goedemorgen, waar heb je het over. Ben je er wel eens geweest? En wel eens om je heen gekeken. Trouwens wel lekkere sigaren daar.
We maken elkaar gek. Dubbel dip heb ik een heel ander beeld van als dat ze bedoelen. Toen mijn opa kanalen moest gaan graven in Amsterdam. Toen hadden we een flinke dip. Maar nu toch niet zeker. Dat mijn moeder kolen moest zoeken tussen de spoorrails. Om nog een beetje warm te blijven. Ja toen hadden we een dip. Tegenwoordig hebben we al een dip als de beurs vijf procent daalt. Kom toch mensen. De beurs is sinds zestienhonderd alleen maar gestegen. Oké, af en toe even zakken. Maar daarna weer omhoog. Zal ik je nog eens blij maken. In het jaar tweeduizend is de beurs overgegaan op de Euro. Dus eigenlijk zitten we nu op het dubbele van de index. En kijk eens in de supermarkt. Staat er iets niet in de rekken? En de zomer, ja die zit ook in een dip. Vanavond de open haard aan. En ik zal er nog eens over nadenken achter een heerlijke Sljivovica, oftewel pruimen jenever.
Proost!

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

30

08 2011

1 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. h.van ijperen #
    1

    Hi,hi, leuk weer. Ik zit nog niet in een dip en ga gewoon door met adem halen. De zon schijnt achter de wolken, heb al mijn goed weggewerkt en met een muziekie erbij zal ik de dag wel door komen. De kachel nog maar niet hoger, met een vest of trui houd ik het wel uit.Your Comment