Vertrekken

Vertrekken

Altijd ergens naartoe. Vertrekken, op vakantie, naar een nieuw huis, een nieuwe baan. We vertrekken altijd wel ergens heen. Als je vertrekt heb je altijd “dat” gevoel. Verwachting, opluchting, gevoel van iets achterlaten. Maar ook twijfeling, doe ik er goed aan? Is het echt beter waar ik heen ga? Heb ik niet te snel beslist? Wie laat ik achter, en met wat voor reden. Is er een goede reden? Maar die is dan meestal alleen voor jezelf. Maar andere behoeven jou mening niet delen. Ook al zou je het graag willen. Heb je niets vergeten? Paspoort, CV, of alleen je goede zin. Want je gaat op vakantie. Oh, maar dan is het niet erg. Je komt weer terug, iedereen weer blij. Maar dat hangt natuurlijk ook af of die goede zin er altijd al was. Waarom gaan we op vakantie? Voor het goede weer? Maar dan is het thuis toch ook vaak goed. Of is het de andere lucht, andere hoogten? De ander taal andere gewoonten, anders eten. Anders ruiken, en lekker warm zeewater. Even geen telefoon. Geen vroeg opstaan, even geen grasmaaien. Maar gewoon lekker luieren. Geen post, geen krant. Oei…. Geen krant!? Nou, eens in de paar dagen dan. Op afstand ziet het nieuws er toch anders uit. Je zit nu in het buitenland, maar tevens zie je nu je eigen land als een beetje buitenland. Ergens tussenin, een beetje onzeker. Na een paar dagen ben je uitgerust, en begint al weer langzaam aan thuis te denken. Je PC, je vaste gewoonten je eigen keuken met die grote koelkast. En na nog wat dagen zelfs aan je werk. Je wilt gewoon weer vertrekken. Onderweg denk je al weer aan je dierbaren. Je kinderen, huisdieren, je tuin. Als het nu nog maar mooi weer is als je thuiskomt. Dan vragen we iedereen op de barbecue. Ja, leuk. Leuk om te vertrekken, altijd weer nieuw. Zolang ben je niet weggeweest. Thuis ruikt het nog een beetje raar. Snel de deuren open, en ook nog een raam. De stapel post, begint het nu te regenen?
Gelukkig, we zijn weer thuis.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

08

07 2011

Your Comment