Stil

Stil

Stil is het nooit. Er is altijd wel ergens geluid. Ik sta in de tuin en probeer zo min mogelijk geluid te maken. Bijna geen wind, wat hoger in de bomen ritselen wat blaadjes. In de verte hoor je verkeer. Maar meer dan geruis is het niet. Zwaluwen vliegen druk heen en weer. Ze maken een typisch sjirp geluid. Mieren komen massaal tussen de stenen uit gekropen. Korrels zand komen één voor één omhoog. Misschien kunnen zij de korrels horen vallen. Maar ik hoor niets. Zal ik er nog wat poeder op strooien, of laat ik deze nog maar een dag gaan. Hoeveel dagen zou het duren voordat ik een meter lager in de tuin sta? Morgen maar wat strooien. Ongemerkt wordt het donkerder. De vogels lijken hun gefluit aan te passen, om de avond zo gemakkelijk mogelijk in te laten treden. Je kunt het zo donker horen worden.

De zwaluwen zijn spelbreker. Die tsjirpen op gelijke geluid sterkte door. Maar dan plotseling niets meer. Is er een geheim teken gegeven dat wij niet kunnen horen? De blaadjes boven in de boom bewegen nu ook niet meer. Het is bijna helemaal stil. Maar helemaal stil is het nooit.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

11

07 2011

1 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. h.van ijperen #
    1

    Mooi! Ik kwam vanavond van de zang en hoorde de vogels ook , zoals je ze soms op een graf hoort. Misschien een schrille vergelijking, het zij zo gr maYour Comment