Lenin

Lenin

Was volgens mij niet zo erg gelieft bij iedereen. Laat ik het zo zeggen, als hij nu geleefd had was hij waarschijnlijk samen met vele andere grote leiders resoluut de kling over gejaagd. Laat ik het hier bij houden. Waarschijnlijk heeft hij een zeer interessant leven geleid. En natuurlijk weet ik daar nog wel wat meer van. Maar waarom zou ik dat op een zondag morgen, heerlijk in de zon. In een ander land op vakantie, terwijl het thuis negentien graden is met geen verbetering voor de komende week willen weten? Nee, het is ook mij een volslagen raadsel. Maar toch was het zo. Radio Nederland wereld omroep. Jawel, verwacht je het weer van alle vakantie landen. Een stukje politiek, moet ook kunnen. Handige tips, bijvoorbeeld; hoe verwijder je een zee-egel naald uit je voeten? “kom ik later op terug” Kijk, van dat soort dingen. Hoe maak je de barbecue zo snel mogelijk aan op een veilige manier. Bedoel, voor dat je het weet heb je een uur volgepraat. Maar nee hoor, de geschiedenis van Lenin. Ja, daar zaten we nog op te wachten. Waren er pas geen boze tongen die beweerde dat dit overjarige gedoe wel kon stoppen. Nou, u begrijpt mijn standpunt wel. Dit is dan ook het eerste wat bij mij opkwam. Stekker er uit, en schenk alle antennes aan Lopik. Hebben ze ook weer wat na de brand. Vele jaren geleden heb ik eens een film gezien genaamd: “Good bay Vietnam”. Fantastische film. Een radioman werd vervangen door ééntje die populaire platen draaide. In korte tijd geliefd bij iedereen. Maar een andere zuur pruim, ergerde zich dood. En kreeg uiteindelijk zijn zin. Hij dacht de wereld plat te krijgen met het draaien van polka’s. Natuurlijk zullen er mensen van houden. Maar dan heeft de rest niets. Uiteindelijk werden beide overgeplaatst. En de lokale radio was weer zo als het was. Saai, over de datum, en uit de tijd. Het was weer gelukt door één persoon, het voor vele anderen te verpesten. Wat bezielen deze mensen bij de wereld omroep? Denk je nu echt dat honderd duizenden aan je lip hangen als het over Lenin gaat?
Maar dan komen we op de vraag wie betaald dit alles? Zijn het een stel vrijwilligers? Nee, verre van dit. Ze worden betaald uit de algemene pot. Oftewel, er is ook een stukje van uzelf bij. Oh, maar dan verwacht ik iets algemeens! Precies, maar helaas is de werkelijkheid anders. Hier gaat de zon langzaam onder. De radio is uit. Alleen het klotsen van de golven tegen de stenen kust hoor ik nog. En een puber hiernaast die de baard nog niet in zijn keel heeft gekregen. En volgens mij is er ook iets met zijn gehoor.

Nee, ik ben het niet vergeten. De zee egel. Vervelend maar helaas kom je af en toe langs deze kusten zee egels tegen. Ik praat nu over de Adriatische kust. Niet echt veel, maar het kan. Je water schoentjes heb je net op de kant gegooid. En juist nu zat er nog eentje stiekem op je te wachten. Één stap, en het is raak. Je kijkt niet echt vrolijk meer, en wilt spontaan een vreselijke vloek uitbrengen. Niet geschikt voor kinderen. Dus je verbijt je. Hink hink hink, terug naar je kamer. Wat nu? Desinfectiemiddel, en scherp mes! Nee, dat is niet de oplossing. De naalden van dit beestje zitten vol met weer-haken. Wil je deze uitsnijden, dan is dit een bloederige gebeurtenis. Nu bestaan deze naalden uit puur kalk. En daar ligt de oplossing. Men neme, een citroen of limoen. Snijd deze doormidden, en wrijf hiermee flink over het getroffen gebied. Azijn gaat ook goed. Je zou beide kunnen gebruiken. Schaaltje azijn, en doop daar steeds de halve citroen in. Het zuur lost het kalk op. En langzaam zal de pijn verdwijnen. Bacteriën maken ook geen kans. Want die houden niet van zuur. Nog een prettige vakantie vanuit Privlaka.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

18

07 2011

1 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. h.van ijperen #
    1

    Het weer is in ieder geval goed, 30 graden. En die egel is niet leuk meer.
    En Lenin daar gelaten.Er zijn altijd mensen , die er nog belang in stellen.
    Ik ken hem ook, statig opgebaard en nooit meer uit te roeien, haha maar weer een paar mooie verhalen.Your Comment