Griekenland

Griekenland

Als ik aan Griekenland denk, dan denk ik aan Demi Roussos, Vicky Leandros, Olympische spelen. Daarbij nog borden gooien, mooi weer, zee, Gyros, Gegrild vlees. Maar sinds kort komt er toch nog meer bij me op. Op tijd met pensioen. Ambtenaar worden, en belasting ontduiken. Men spreekt er schande over! Het Olympische gevoel is nu toch wat ver door getrokken. Als je vroeger eerste werd op de spelen, terug in het oude Griekenland. Dan had je een vrijkaartje bij alle winkels en bedrijven in je dorp. In het redelijke natuurlijk. Maar nu hebben die Grieken overal een vrijkaartje voor op het ogenblik. En daar moeten we (het Europa) niet te veel over zeuren. En wees nu eerlijk, zo dom zijn die Grieken niet! Heeft onze vakbeweging het voor elkaar gekregen dat we voortaan moeten doorwerken tot 67 jaar. Gaan de Grieken gewoon op 50 jaar. Het is maar wat je leuk vindt. Wij moeten hier natuurlijk helemaal niet aan denken. Stel je voor, vijftig jaar. Voeten omhoog, beetje vakantie vieren. Doen waar je zelf zin in hebt. Nee. Ik benijd die Grieken niet. Wat een rotleven. Als je kwaad bent, gooi je wat borden kapot. Zo, dan ben je dat ook weer kwijt. Tomaten en paprika’s groeien gewoon buiten in je eigen tuin. De lol van het kopen van tomaten kennen zij niet. Vervelend vervelend. Bouw een hoogwaardige schuur naast je eigen huis, en verhuur deze tijdens de zomermaanden aan die domme noorderlingen van Europa. Wat voor jou gewoon is, is het voor deze mensen niet. Een beetje zon, een beetje zee. En de rest komt vanzelf. Maar je kan natuurlijk niet alles van de Grieken verwachten. En nu deze een volwaardig lid zijn van de Europese gemeenschap kan het niet meer misgaan. Alles kost nu eenmaal geld, en dat moet verdiend worden. En met dat laatste gaat het wel eens mis. Het kan komen van verschillende dingen.
Korter werken levert niet meer op.
Vrije tijd wordt niet betaald.
Als er meer ambtenaren dreigen te komen, is er op het laatst niemand meer die het geld kan opbrengen. Als je via de belasting inkomsten het benodigde geld niet ontvangt, kan je dit geld ook niet uitgeven.
Dus komende zomer massaal naar Griekenland. Koop je scheel, maar betaal niets. Als er vragen komen bij de kassa, vertel je doodleuk dat je voor Griek aan het leren bent. En graag het Olympisch gevoel wilt houden. Misschien ga ik in het najaar zelf wel.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

21

06 2011

Your Comment