Komkommer “tijd”

Komkommer “tijd”

De zomer is nog niet eens begonnen of het is alweer komkommertijd. Persoonlijk vind ik ze best te eten. Lekker in een salade, of heel dun gesneden met zuur. Maar nu ga je er wel extra zuur van kijken. Nu wist ik dat je van bedorven paddenstoelen ook behoorlijk ziek kunt worden. Maar komkommers…., nee dat had ik niet durven dromen. En hoezo is dit nu ineens? Waarom kruipen er nu bacteriën uit mijn komkommer? Gratis vlees bij je groente? Best een rare naam eigenlijk, komkommer. Verleden tijd van komkommer: kwamkwammer. Of het vrouwelijke afgeleide: komkommerin. Nee, het is een raar woord om mee te beginnen. Of zou de eerste die deze ooit zag hebben gezegd; kom, kom er eens, wat ik nu heb gevonden. Zo zou het gegaan kunnen zijn. Als dit de eerste schrede is naar natuurlijke voeding, dan doe ik niet meer mee. Natuurlijk is mest goed voor de plantjes, maar je behoeft de groente er niet in onder te dompelen toch? Vervolgens beginnen allerlei landen elkaar te beschuldigen. Komkommer gate? En dan maken we ons bang voor terroristen met een “vuile” bom! Je kunt je dus beter druk maken om een vuile komkommer. Stel je voor dat iemand echt iets wil. Dan zijn we met z’n allen toch wel heel erg kwetsbaar. Wat wordt het volgende? Spruitje met gas? Ebola tomaten? Boemerang bananen? Spring bonen? Voortaan eet ik alleen nog eerlijk bespoten groenten. Gewassen, in plastic verpakt. Thuis gaan ze eerst een half uur in de magnetron voordat we ze zullen consumeren. Het is de nieuwe tijd. Het is eten, of gegeten worden.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

30

05 2011

Your Comment