Tsunami

Tsunami

Is het te bevatten dat je met je handtas en pumps op het dak van je huis staat, terwijl je voort raast in een stroom van modder water en alles wat je kan bedenken. Hoe alleen kun je je voelen? Dat je huis zo sterk is gebouwd tegen aardbevingen, maar even niet had gerekend op een vloedgolf van tien meter. Is het nog erger voor te stellen? Jawel, er staat ook nog een kernenergie centrale op smelten. Wat zeg ik, drie stuks! Ja, dan heb je niet het geluk van de wereld. Eerst krijg je twee kernbommen op je dak gegooid, en vele jaren later dreig je het slachtoffer te worden van het vreedzame gebruik hier van. Hoe ironisch kan het zijn. Kan het nog erger? Ja, dat denk ik wel, maar dan moet er morgen wel een meteoriet van een paar honderd meter landen op Japan. Hoe gelaten de Japanners hiermee omgaan is ook wonderbaarlijk. En op hetzelfde moment sterk, en vastbesloten. Het heeft geen zin als we te lang stilstaan was het antwoord van één van hen. Dan help ik niemand. Ik kan beter gaan werken. Knap als je dit zo kan. Het is natuurlijk wel zo, maar toch. De hand van god? Hebben een paar duizend mensen zoveel op hun kerfstok? Of hun voorouders? Soms denk je wel eens na. Als je om je heen kijkt, en de natuur bekijkt denk je wel eens, is dit allemaal door toeval ontstaan? Het is vaak te mooi voor woorden. Geboorte van je kinderen, bomen ruisen in de wind. De geur van bloemen. De eruptie van een vulkaan….. Kan ook prachtig zijn van een afstandje. Alles heeft een reden. Of moet alles een rede hebben? Een feit is dat door de invloed van de maan een flink deel van de aarde nog steeds vloeibaar is. Aha, het is dus de schuld van de maan. Gemaakt door god. Dus.. Ik geloof niet dat er iets of iemand is aan te wijzen. In al onze wijsheid zijn we maar een nietige sintel in de ruimte. We worden weer fijntjes op onze plek gezet. Wanneer zullen we echt volwassen zijn. Het energie probleem opgelost?, wereldvrede? We hebben nog genoeg te doen. Trouwens, een groot deel van m’n boek gaat hier over. Speelt zich ook grotendeels af in Japan. Gelukkig is dit toeval.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

12

03 2011

1 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. h.van ijperen #
    1

    Goed geschreven weer. Liefs maYour Comment