Onze regering, ook eens iets leuks?

Onze regering, ook eens iets leuks?

Het kan niet elke dag feest zijn, maar elke dag een beetje? Verras ons eens (het volk) met iets leuks. Elke dag iets negatiefs is toch niet leuk. Hypotheek nog maar beperkt aftrekbaar. Leningen onder bepaalde voorwaarden. Hallo…de banken waren de schuldigen. Die waren scheef gegaan. Ongeveer hetzelfde als het broertje van drie jaar die bah had gedaan in zijn luier. En zijn zusje er de schuld van gaf. Zo is het ongeveer met onze banken. Heb je het gedaan, krijg je nog de schuld ook. Punten rijbewijs, sigaretten naar tien euro een pakje. Het is alleen maar afstraffen en straffen de laatste tijd. Tap eens uit een ander vaatje. Kom eens met iets leuks. Nou goed, het enige leuke dat erbij was de snelheid naar 130 kilometer. Maar daar is al zoveel over af gezeurd dat daar ook de lol al vanaf is. Nog voordat het is ingevoerd. Zal ik eens wat leuke dingen opnoemen? Vanaf morgen komt het kwartje van Kok te vervallen. En als aanvulling zal er geen BTW over de brandstof worden geheven. Het openbaar vervoer zal voortaan gratis zijn. Met onmiddellijke ingang zullen er morgen tienduizend extra politie mannen de straat bevolken. Sorry, ook vrouwen natuurlijk. De overdracht belasting op de huizen verkoop zal worden afgeschaft. Inplaats daarvan zal deze belasting worden terug gegeven van de afgelopen twintig jaar. Daarmee kunnen de werkzaamheden aan uw huis worden bekostigd. Deze kunnen het volgend jaar ook nog worden afgetrokken. Met directe ingang zal de wegenbelasting in de benzineprijs verwerkt worden. Motorfietsen nemen zo weinig ruimte in op de snelweg dat deze goedkoper kunnen tanken. De gasprijs zal voortaan worden losgekoppeld van de olieprijs. Want gas is tenslotte geen olie. Het komt uit de Nederlandse bodem. En komt daarvoor geheel ten goede aan de bevolking. Aan de benzine zal voortaan vijftig procent alcohol worden toegevoegd, zodat de vervuiling met directe ingang is gehalveerd. De belastingdruk zal voortaan voor iedereen gelijk zijn. Berovingen zullen voortaan een basis gevangenis straf krijgen van 5 jaar. Bij een volgende overtreding wordt dit twintig jaar. Enz. Startende bedrijven zijn het eerste jaar belastingvrij. Moet ik nog doorgaan. Ik hoop het plaatje duidelijk is. Het kan natuurlijk niet allemaal tegelijk worden ingevoerd. Maar we kunnen er aan werken. Oké, oké. Misschien is het een beetje veel allemaal. Maar laten we beginnen met het kwartje van Kok. Het is belooft. Ik hoor nog de historische woorden; het is een tijdelijke maatregel. Wat mag je beschouwen onder tijdelijk? Een jaar? Twee jaar? Tien jaar dan? Stel ik ben de belastingdienst nog wat schuldig. Ik vertel dat ik het tijdelijk niet heb. Dus volgende maand wel? Nee, we houden het op tien jaar. Vraag maar aan Kok hoe dit werkt. Hoe geloofwaardig ben je dan. Er is ook geen mens die het durft aan te pakken. Terwijl het toch volkomen duidelijk is. Tijdelijk!! Beetje jammer. Maar mijn auto loopt nu deels op waterstof. En de emissie is met 80 procent minder geworden. Wie weet straks meer auto’s met dit systeem in ons land. Maar ik weet al wat de volgende stap is.
Waterstof belasting, en een gasmeter in m’n auto. Want je dacht toch niet dat het ooit anders zal worden.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

25

03 2011

Your Comment