Ode aan de kraan

Ode aan de kraan

Altijd sta jij daar maar, en maakt je rondjes. Dan weer links om, en dan weer rechtsom. Het verveelt je nooit, en sta weer klaar voor de volgende boot. Met je lange boom op en neer, regen en wind kunnen je niet deren. Steeds weer vreemden aan je hendels. Soms grote, soms kleine handen. Krampachtig of heel ontspannen maken ze grote krachten in je los. Kabels spannen zich, en kletteren rond je trommels. Containers vaten of bundels pijpen glijden door je grote haak. Hydraulische olie perst zich door je slangen. En machtige cilinders banen zich een weg omhoog. Maar dan is alles weer voorbij, en de machtige boom moet weer terug op zijn rustpunt. De olie vloeit weer terug in de tanks. En de motor komt weer tot stilstand. Metaalachtige tikken zijn rond je motor te horen. Langzaam koel je weer af. De kraandrijver stapt weer op, en je lichten doven langzaam uit. Het is weer wachten op de volgende schuit.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

18

03 2011

1 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. h.van ijperen #
    1

    goe, goed goed maYour Comment