Ode aan de kapper

Alle kleuren komen voorbij, donker zwart blond en grijs. Iedereen wil wat anders, maar meestal wel het zelfde voor hun eigen haar. Vingers gaan vliegensvlug heen en weer. Zo snel, de schaar is maar een schaduw. Voor iedereen een goed woord, en gesprek. En altijd weer een glimlach. Klanten worden behandeld met een vriendelijk woord, en een vers bakje koffie of thee. Haar valt voordurend in het rond, maar niemand klaagt, het blijft op de grond. Zomer winter gaat voorbij, weer wat korter of langer zelfs al ben je zwanger.
Moeders met kinderen op de stoep, meestal op woensdag. Dan is het vaak een troep. Het kan de meiden van de kapsalon niet deren. Een borstel, of veger. Zo blijft de zaak aardig te beheren. Niets is hun teveel, storm hagel of sneeuw. Klanten verlaten de zaak weer met een goed gevoel. Ze weten dat ze haar snel weer zien. Na enkele weken is het weer zo ver. Knippen, en föhnen, kleuren en wassen. Alweer vijf weken voorbij, en toch weer blij.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

04

02 2011

1Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets die vermelden MartinvanGijn.nl » Blog Archive » Ode aan de kapper -- Topsy.com 06 02 11

Your Comment