Kwartje van Kok

Kwartje van Kok

De benzine is te duur volgens de kamer. De daders moeten gevonden worden. De zakkenvullers moeten boeten. Het lijkt een beetje op een kleuter van drie jaar die in zijn luier heeft gepoept, en zijn broertje daar de schuld van geeft. Hoe kun je nu geloofwaardig overkomen als je eerst vele jaren terug het “volk” hebt berooft van je eigen geloofwaardigheid. Kijk, het ging maar om een kwartje. Zo in de trend van: we leven in een slechte tijd, daarvoor verhogen we de benzine prijs tijdelijk met een kwartje. Heel eerlijk dan betaald iedereen hier aan. Als het dan weer beter gaat, halen we het weer van de benzine prijs. Wat nobel, wat fijn. Gelukkig vergeet een mens snel, en het kwartje is door uw neus geboord.
Nu vele jaren later komt de vraag waarom de brandstof zo duur is. Zou dat misschien komen omdat de overheid het meeste wil hebben van de benzine prijs? Natuurlijk willen de olie maatschappijen winst maken. Maar daar leven vele mensen van. Dat dan de overheid hier meer dan de helft als belasting wil heffen is ook nog mogelijk. Maar wat zouden we dan met dat geld kunnen doen? Wegen aanleggen? Stel dat we al het geld hadden gebruikt voor het aanleggen van nieuwe wegen? Dan hadden we toch het beste wegennet van de wereld gehad denk ik. Jaa, maar dan is straks heel Nederland bedekt met wegen. Weet u hoeveel procent van Nederland is bedekt met wegen? Nog geen 1 procent. Sta je van te kijken hè! Wat hadden we nog meer met het geld kunnen doen? Het ontwikkelen van een niet vervuilend voertuig voor de Nederlandse wegen? Ja, dat had ook een goede geweest. Gratis openbaar vervoer? Dan had je zeker meer mensen in de trein gehad. Kun je ook die geweldig beveiligde OV kaart weggooien. Maar ik begin het te begrijpen. Ze willen dat de olie bedrijven er minder aan verdienen, zodat de belasting op de brandstof niet teveel opvalt. Stel, stel dat er een brandstof wordt uitgevonden die heel simpel uit water gewonnen kan worden thuis……
Oei, oei wat zal dat water duur gaan worden. Sloten zullen worden omgeven door hekken. Meren bedekt met plastic. Na het zwemmen belasting betalen op uw zwembroek die gewogen zal worden. Voor en na het zwemmen om te kijken hoeveel water u meeneemt. Na een regenbui…… Nee, ik moet nu stoppen. Dit wordt te gek.

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

18

02 2011

Your Comment