I-Pad

I-Pad

Wat is er gebeurd met mijn Sinclair Spectrum? De toetsen voelen niet meer als rubberen dopjes die zo vreemd konden indeuken. Er staat geen oud zwart wit TV tje meer voor mij. Cassette bandje uploaden is niet meer nodig. Ik kan gewoon het knopje uit indrukken, om daarna bij het inschakelen direct weer beeld te hebben. Aangesloten op het het lichtnet? Ja, nachts en de volgende dag de gehele dag weer bruikbaar. 16 Kilo bite? Wat dacht je van 64 Giga bite. Basic programmeren? Jaa, dat kan ook nog… Maar een app is sneller gedaan.

Ongelofelijk wat ik hier nu in mijn handen heb. Natuurlijk wist ik dat er nog veel zou veranderen. Maar zo mooi en zo snel? Nee, echt niet. Maar je kan er niet mee bellen. Ja, echt wel. Gewoon op je data kaartje via Skype. Het is een wonder, dat voor een groot deel uit zuiver zand gemaakt is. Toch mooi dat Archimedes tekende in houten bakken met zand. En nu dit ingenieuze apparaatje daar van gemaakt is. Alles bij je, foto’s, muziek, internet, films. Net als je denkt kan het nog mooier, komen ze met dit. U begrijpt het wel, ik ben helemaal om. Natuurlijk hou ik ook nog de basis PC, maar dit wonder zonder wielen slaat alles. En ik moet zelfs bekennen dat ik sneller typ op dit glaasje dan op het normale toetsenbord. Een stuk stiller ook trouwens. De jeugd zal dit stukje misschien niet goed begrijpen. Voor hen is deze apparatuur heel gewoon. Maar het heeft even geduurd om dit te bereiken. Voor mij is het feest met dit ding. Waar blijven de vliegende auto’s? Dit kan toch niet lang meer duren? Ik weiger mij straks te vervoeren in een ding met alleen wielen er aan. Het moet kunnen vliegen, vanzelf geruisloos, en probleemloos.
Luchtverontreiniging behoort tot een boze droom uit het verleden. En energie is er genoeg, en voor altijd. Ik ben toch niet te positief?
Welterusten, en met Egypte moet het ook goed komen.

Martin

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

10

02 2011

2 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

 1. Marianne #
  1

  wat ben je toch een heerlijk positief mens die zich nog steeds als een kind kan verwonderen en blij kan zijn. xx

 2. Leonie va Gijn #
  2

  Ipad onder andere gemaakt van zand…., maar toch gaan deze 2 niet samen.
  In de zandbak spelen met je net gewonnen knuffel in center parcs en deze
  Even in mama haar tas gooien waar haar 3e kind in zit jawel de ipad.
  Is niet handig!, en toen zaten er een paar minuscule krasjes op de ipad.
  Aaaahh OMG!
  Gelukkig is daar de verzekering, maar nu het ergste reparatie kost 2 a 3 weken!
  Goodbye, solang, aufwiedersehen angry birds…,we zullen jullie missen tot snel.
  *****
  Vandaar ik je maar een screenshot heb gestuurd van de mijne. Heb je toch nog wat.
  PaYour Comment