Crisis

Ik weet het nu zeker, de crisis is over en uit, afgedaan, bestaat niet meer, is weg!  De kerst maaltijd was weer lekkerder dan het vorig jaar. Met nog meer bijzonderheden en lekkere wijn. Nee, niet jezelf volstoppen, maar echt lekker. Al zeker veertien dagen voor de kerst was het parkeer terrein overvol, en is zo gebleven tot de laatste dag voor kerst. Dit ging nog vrij gemoedelijk, maar vandaag sloeg echt alles. Kijk vers eten halen, oké. Dat kan je nog indenken. Maar op het parkeer terrein getoeter en er werd gevochten om een plekje. Dan eindelijk op het winkel centrum aangekomen is het weer bom vol. En niet alleen de supermarkten, nee kleding zaken, schoen verkopers, radio en TV zaken. Alsof dit de laatste dag van het jaar is, wat zeg ik ooit is. Je staat het met verbazing gade te slaan. Dus zit er niets anders op hier aan mee te doen, nietwaar? Je bent Hollander of niet. Dus op naar het tuincentrum, want daar ging alles wat met kerst te maken had met 40 procent weg. Vergeet het maar, nog enkele kunstbomen over. Bedoel de show modellen dan, zelf inpakken. Nee bedankt, er zijn grenzen. Denk dat het volgend jaar weer gewoon een levende boom wordt. Thuis gekomen is het al niet veel beter. Eindejaar rally van de beurs, ja doe maar geld genoeg. Nederland knalt voor 65 miljoen de lucht in, zo is dat. We zullen ze een poepje laten ruiken. Je moet het toch ergens aan uitgeven. Toch record aantal pin transacties dit jaar. Ja, wat dacht je dan, gaat het eindelijk tot je botte hersens doordringen? Auto productie in Europa met 13 procent omhoog. Tuurlijk, de volgende winter banden van 20 inch, en winterbanden uiteraard. Volgend jaar lachend door de sneeuw met de vier wiel drive. Apple levert nog meer iPhones. Ja, natuurlijk! Puh, waarom zou je er geen twee nemen? Aan elk oor eentje, heb je tenminste stereo. En voor het geld kun je het niet laten liggen toch?

Als iemand nog het woord crisis in zijn mond durft te nemen moeten we het volgende noodgedwongen toepassen. Men neme zeep, maakt niet uit welke. De persoon in kwestie goed vast houden met twee personen. De derde doopt de afwasborstel goed in de gereed staande zeep, en zal deze goed door de mond rossen van de onverlaat. Enig geweld is toegestaan. Daarna overgieten met pek, en bestrooien met veren, genoeg over van de kerst bout. Voor en achter een bordje met de tekst: “ik wil het niet meer over de crisis hebben”. Daarna kan deze weer worden vrijgelaten. Bij herhaling dubbele dosis aan zeep gebruiken.

Veel voorspoed in het nieuwe jaar!

[wp_ad_camp_1]

Tags: ,

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

27

12 2010

Your Comment