Zinloos geweld

Zinloos geweld is zinloos. Is dit ook zinloos als ik tijdens zinloos geweld de dader met geweld van zijn daad afbreng? Of is dit dan zinvol geweld. Niet helemaal zinloos denk ik dan. Dus is er dan ook zinvol geweld? Als een vader zijn kind slaat, mag je deze dan met zinvol geweld van zijn daad afhouden? Of moet ik deze eerst zinvol aanspreken, met het risico slachtoffer te worden van zinloos geweld jegens mij. Je kunt natuurlijk ook 112 bellen, maar is dit zinvol op het moment van handeling? Is het dan niet zinvol de dader te slaan met een I-Phone, want die worden steeds groter, en dus zwaarder met meer effect. Wel voor het slaan eerst een foto maken uiteraard. Deze dan opslaan in het externe geheugen, want die schijnen alles te kunnen doorstaan. I-Pad is uiteraard nog beter, is zwaarder en komt beter aan. Helaas kun je er niet mee bellen.

Bedenk goed wat je doet bij het zien van zinloos geweld. Bedenk wel hoe jij het zou vinden als iemand je direct kwam ontzetten in zo’n geval. Zou je dit zinvol vinden, en het niet erg vinden dat op dat moment zinvol geweld werd toegepast? De keuze is in dit geval aan de toeschouwer, ter voorkoming van een slachtoffer.

[wp_ad_camp_1]

Tags: ,

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

14

11 2010

Your Comment