Naar de kerst markt

Een stukje rijden, maar dan heb je ook wat. Bij het afslaan een “scootmobiel” die perséé nog even voor moet. Ach, ga maar voor. Ik zou hier zelf niet graag in zitten. Hartstikke mooi  voor die mensen toch. Net het ingang poortje doorgereden staat hij alweer achter me. Voel me alweer wat opgejaagd. Hij toeterde nog niet hoor, maar het gezicht spreekt boekdelen. Zo ga maar lekker voor, en geef gas met dat ding. Dan ben je zo de winkel weer uit. Oh, wat denk ik nu weer. Misschien is hij wel helemaal zonder zijn schuld hier in terecht gekomen. Ooit aangereden door een dronken chauffeur of zo. En dan zit je nu hier, gezellig op de kerstshow. Bij het volgende stalletje gaat er een sneeuwman tegen de vlakte. Heb je nog een rijbewijs nodig voor zo’n ding? Ah, verrek er is er nog eentje, het is zijn vrouw geloof ik. Vriendin kan natuurlijk ook. Komt plotseling achteruit rijden, ik kan nog net een zijpad induiken. Voor je het weet zit je zelf in zo’n ding. Zie je de kop al in de krant:

“Man overreden door scootmobiel op kerst show, zal waarschijnlijk beide benen moeten missen”

Kun je tenminste de volgende kerst show ook iedereen in de weg gaan rijden denk ik direct. Ze slaan nu beide rechtsaf, winkel route is linksaf. Gelukkig die zijn we even kwijt. Ik was al aan het bedenken hoe ik voortaan de tuin zou moeten doen. Direct maar een scootmobiel met rupsbanden aanschaffen lijkt me. Past daar dan direct een grasmaaier op? Vangen we twee vliegen in één klap. Dan moet hij wel achterop komen, want er liggen nog wel eens katten hopen op het gras. Dan heb je die weer op je gezicht gratis en voor niks. Misschien al vast inschrijven voor de plantsoenen dienst, kan ik nog wat bij verdienen.

Werkelijk prachtig al die bouwwerken, daar ben je toch weken mee zoet. Complete rendieren met led verlichting. 600,- Eurie. Goedendag, verkopen ze dat ook echt?

Mijn schoonmoeder heeft interesse in een kussen dat daar ook ligt. ‘Wat heeft dit met kerst te maken denk ik nog’.  Ze knijpt er in, zoals wij tegen auto banden plegen te schoppen met het keuren hiervan. Woooi wooi klinkt het ineens. Godsamme, dat bedenk je toch niet. Een kussen met alarm. Schoonmoeder staat stijf van schrik, alsof ze iets ergs heeft gedaan.

Woooi woooi, alarm. “wilt u rustig het winkel centrum verlaten” klinkt het uit de luidsprekers.  Krijg nou wat, het is een één of ander brand alarm. Of bom alarm, het zal toch niet. Ben je niet overreden door een scootmobiel, kunnen ze je straks van de muren schrapen. Ik zie nog geen rook. Dus dat zal wel meevallen. ‘Is dit een grap of zo’, vraagt een moeder met twee kinderen aan me. Waarom zou dit een grap wezen? Kom, het is etenstijd, we zullen die winkel is even snel leeg krijgen. Ik hou van lachen, maar dit kan je toch niet maken. Waarom vragen ze dit nu aan mij, zie ik er zo uit. Ik loop ook maar gewoon te winkelen.

Iedereen begrijpt nu dat het geen grap is, ik gebaar tegen mijn vrouw met mijn hoofd. Zo van.. zullen we dan maar. Ik rijd de winkelwagen, die gaat mee. Zoveel paniek zal het toch niet zijn. Net als mijn vrouw zich bij mij wil voegen om het toch maar op een drafje te zetten zijn daar de scoot mobiel’s weer.

Ja, die gaan natuurlijk voor. Ik zie me nog niet slepen met deze persoon, die…. wat zal ik zeggen niet altijd mee doet aan de ochtend gymnastiek. Schat zo’n 130 kilo. Dus weer trek ik mij terug met kar, en wacht totdat deze voorbij zijn. Nu gaat het echt plankgas, ik zie nog net geen winkel wagentjes links en rechts door de lucht vliegen. Maat dit scheelde niet veel. Hup, door de poortjes van de kassa heen, en weg zijn ze. Gelukkig hadden ze niets gekocht, dus dat scheelt weer. Net als wij vlakbij de uitgang zijn een nieuw bericht.

“Dit was een vals alarm, iedereen kan gewoon doorgaan met winkelen”

Gewoon doorgaan? Sta gewoon stijf van de zenuwen. Bijna overreden, brand of bommelding, hardlopend achter je winkel wagen.

De donkere dagen voor kerst?

[wp_ad_camp_1]

About The Author

Martin van Gijn

Other posts by

Author his web sitehttp://martinvangijn.nl

10

11 2010

Your Comment